Topologi optimering

En teknologi som hjælper til at skabe lettere og stærkere strukturer

Hvad er topologi optimering?

Topologi optimering bliver anvendt overalt i industrien, fra høreapparater til biler og fly. Det bliver brugt til at optimere design og reducere vægt og/eller mængden af materialer, mens det giver designet en stærkere og mere sikker struktur ved at analysere designets natur.

Det er en teknik, som ved hjælp af forskellige parametre fordeler materiale i forhold til styrke. Med andre ord så optimeres designet i forhold til hvor styrken er nødvendig. Derved kan man reducere vægten, og ofte prisen, ved at fjerne overskydende materiale.
Det giver en designfrihed, ydermere i kombination med 3D print, hvor vi kan skabe tredimensionale, komplekse strukturer, som er svære at fremstille på konventionelle fremstillingsmetoder.

Hvordan har vi brugt topologi optimering?

Teknikken er brugt til et udvikling af en messestandsvæg, i samarbejde med AM Hub. De leverede en topologi optimeret struktur, som vi efterfølgende printede.

Hos MDT A/S, kan vi både generere den digitale model og efterfølgende 3D-printe den.

Væggen er et tænkt som en designøvelse, på en understøtning af en betonbjælke i loftet. Den endelige struktur viser, hvor kræfterne løber igennem konstruktionen i forhold til vægten fra den øvre betonbjælke. Hulrummene er opstået, da der ingen belastning var i disse områder. 

Således er dette emne optimeret til at kunne bære en jævn fordelt belastning på toppen, samt lokale belastninger på de forskellige podier.

Topologi optimeret
væg

Når 3D print møder topologi optimering og en 3 meter høj væg bliver resultatet. 

Kontakt MDT A/S

Du er velkommen til at kontakte os via e-mail eller telefon, hvis du og din virksomhed har brug for en skræddersyet løsning. Vi tilbyder også rådgivning og produktion, hvis I allerede har en idé til et design.

Vi ser frem til at høre fra dig!

Andre services

Vi tilbyder

3D print af mindre emner

udmattelsestest

Stor Skala 3D print

Testbænk